АРХИТЕКТУРНА КНИЖАРНИЦА

Архитектурни образи – КОНТЕКСТ – България през втората половина на ХХ век, Том I

50.00 лв.

Автори на книгата „Архитектурни образи – България през втората половина на ХХ век“, Том I са доц. д-р арх. Мария Давчева, доц. д-р арх. Стела Ташева, доц. д-р арх. Велина Панджарова, д-р арх. Радосвета Кирова-Делчева, д-р арх. Ива Стоянова, арх. Нина Толева-Новак и арх. Пламена Георгиева.

Книгата е събрала гледните точки на седем изследователи за знакови архитектурни обекти от втората половина на ХХ век в България. Фокусът в подбора и анализа им пада на връзката между архитектурата и околната среда – градска или природна. Целево е потърсена популяризация на по-рядко коментирани сгради и структури, без да се претендира за изчерпателност на примерите.

Книгата е издадена от „Мио Дизайн“ ООД. Екипът на архитектурно студио се състои от архитектите Мария и Орлин Давчеви, Пламена Георгиева, Веселина Мирева и Мария Иванова. Проектите и реализациите им притежават индивидуален почерк с подчертано отношение към средата и локалната идентичност. Екипът прилага и експериментира с иновативни материали и технологии в търсене на устойчив архитектурен продукт, отговарящ на съвременните изисквания и очаквания, но запазил в сърцевината си българската идентичност. Архитектурно студио е носител на много архитектурни награди, ръководеше сп. „Архитектура“ (2013-2019), има издадени научно-образователни книги и учебници, множество публикации и участия в архитектурни конференции и форуми.

Луксозното двуезично издание с твърди корици е на български и английски език.

Изчерпан

Издадена: 2022 г.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.