АРХИТЕКТУРНА КНИЖАРНИЦА

Нов подход на обучение в образованието по история на архитектурата

25.20 лв.

Настоящето издание представлява сборен продукт материали свързани с учебните практики по “История на архитектурата”. Те са събрани от петте поредни учебни пътувания /2005-2009г./, проведени извън България. Предоставени на студентите, участници в съответната практика, като учебно помагало, представените текстове и схеми следват  хронологично посетените архитектурни и археологически обекти. Всяка една от учебните практики е представена в отделна глава. Материалите са обогатени с допълнителни планове, резултат от реалния досег на автора с въпросните обекти. От друга страна, историческата и архитектурна информация, предложена в изданието е за обекти, явления и принципи,  които се изучават в цялостния, четиригодишен курс на обучение по “История на архитектурата”, специалност “Архитектура”, УАСГ. Ето защо настоящето помагало, би било подходящо, както за студентите от началните курсове, така и за по-широк кръг читатели.

Авторът е убеден в необходимостта от подобни учебни, помощни материали. За издаването им обаче (и в творчески, и в практически план), всеки автор се нуждае от съмишленици. Това са хората, които те окуражават, когато ти самия си обезсърчен. Тук е мястото да изразя своята специална благодарност:

  • на арх. Доника Георгиева за написване на някои от текстовете, както и за цялостната й подкрепа през изминалите години – не само за организацията на учебните практики, но и като колега.
  • НА СТУДЕНТИТЕ, участници в практиките, с които взаимно си повярвахме и преживяхме моменти, които никога няма да се повторят!

Настоящето издание е пилотно и част от един бъдещ, по-голям проект, включващ създаването на  няколко тематични  студии.

Арх.В.Панджарова

Категории: , , Етикети: , , ,
   

Автор: Арх. Велина Панджарова
Издателство: Авангард Прима
Година на издаване: 2018
Формат: 20 x 23 cm
Страници: 172
Корици: меки

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.