АРХИТЕКТУРНА КНИЖАРНИЦА

Разпродажба!

Основи на архитектурата – Лорейн Феърли

15.00 лв.

Замисълът на „Основи на архитектурата“ е да бъде солидна основа за тези, които създават, развиват и изучават архитектурата. Книгата представя и изяснява основните принципи, концепции и явления в архитектурата с помощта на описания, снимки и илюстрации.
Тя предлага ценни познания и похвати за навлизане в практиката, философията и професионалния свят на архитектурата.

„Основи на архитектурата“ е незаменима учебна книга за всеки, който се нуждае от въведение в основните концепции и принципи на архитектурата, графичните техники на изобразяване и терминологията на проектирането и строителството.

Книгата разглежда методологията на архитектурното проектиране и обяснява значението на мястото, контекста и историческия опит в този процес.

В шест глави „Основи на архитектурата“ разглежда ситуирането на архитектурния обект, историята и паметниците на архитектурата, конструкцията и материалите, представянето на идеите, съвременните концепции и тяхното осъществяване.

Авторката на книгата Лорейн Феърли е архитект, който координира курсовете по архитектура и интериорен дизайн в Архитектурния институт на Портсмутския университет. Тя има опит в проектирането за различни по мащаб и обхват сгради.
Чете лекции по презентационни техники в архитектурата, които обхващат правенето на ръчни скици, макетиране и компютърно моделиране, както и презентационни концепции.

Лорейн участва в изпитни комисии на много университети във Великобритания, преподавала е в редица европейски институции и е представлявала свои научни разработки за архитектурата на европейския град на международни конференции.
Има статии в британски и европейски издания за съвременна архитектура и интериорен дизайн, за архитектурните техники на изобразяване и архитектурното образование.

Книгата е издадена с финансовата подкрепа на ETEM Building Systems България.

Категории: , , Етикети: , ,
   
Автор: Лорейн Феърли
Страници: 176
Корица: мека
Език: български
Година: 2009
Издателство: Арх Либри

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.