АРХИТЕКТУРНА КНИЖАРНИЦА

Bulgarian architectural heritage: settlements, churches, monasteries

45.00 лв.

Проф. д-р арх. Стефан Стамов е един от изявените изследователи на нашето национално архитектурно наследство – десетилетия от живота си той посвети на неговото проучване, документиране, популяризиране.
Книгата „Българско архитектурно наследство: селища, църкви, манастири“ трябва да влезе във всеки дом, за да я разлистваме често и да се връщаме към корените на нашето културно-историческо наследство. Това е особено важно днес – да покажем на света, че на тази малка земя, наречена България, животът е оставил в продължение на хилядолетия следи на велики цивилизации, творения на човешкия гений, създал емблематични български селища, църкви, манастири. Най-новата книга на проф. Стефан Стамов е книга не само за архитектурата, за културата, за историята – тя е книга за България, възпята в стихове и песни, експонирана в пъстра палитра от багри.

„Посвещавам тази книга на моите любими учители: худ. Благо Хаджитанев, проф.арх. Тодор Златев, проф. арх. Милко Бичев, проф. арх. Иван Иванчев, проф. арх. Кирил Бойчев. Те посочиха пътя на моето развитие. Благодаря! Благодаря и на моето семейство, което не спира да ме подкрепя! Книгата ми е за сериозни читатели. Тя представлява едно луксозно издание, включващо 516 страници с представени 34 селища, 224 къщи, 32 манастира и 13 антични гробници. Книгата е плод на обобщаване на знанията ми, придобити през годините. Да кажем, че ако има човек, който иска да прочете всичко написано от мен, но заради една или друга причина не може, ще навакса всички мои трудове чрез тази книга. Понеже едно време, когато работих в министерството и отговарях за Пловдив, съм наблегнал като че ли повече на него в книгата си, също така и на Велико Търново, Жеравна, Мелник, Несебър, София и пр.“

Проф. д-р арх. Стефан Стамов

Автор: Проф. д-р арх. Стефан Стамов

Брой страници 516
Година на издаване 2016
Корици твърди
Език английски
Тегло 1481 грама
Размери 21 x 22 cm

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.